Victor Ciumac

În calitate de om politic privesc cu optimism decizia luată de Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, în vederea desemnării unui nou prim-ministru în persoana Domnului Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal.
Domnul Orban este un om de stat echilibrat care a reușit să readucă competența și performanța în Partidul Național Liberal. O guvernare liberală autentică va avea posibilitatea de a schimba România în bine și de a consolida rolul statului român în Zona Extinsă a Mării Negre. România are vocația și potențialul de a deveni un actor regional puternic în comerțul global și o punte de legătură între Europa și Asia.

De aceea, în rândurile care urmează vreau să-mi exprim speranța și optimismul pentru dezvoltarea unui proiect strategic al României, Coridorul de transport al mărfurilor Marea Neagră – Marea Caspică. Țnând cont de faptul că Partidul Național Liberal va propune candidatul pentru funcția de comisar european în domeniul transporturilor și de asemenea, va desemna consilieri de stat competenți la Palatul Victoria, am speranța că acest proiect de importanță strategică pentru România va fi dezvoltat în condiții optime.

Coridorul de transport al mărfurilor Marea Neagră – Marea Caspică este un proiect strategic lansat de România și Turkmenistan cu participarea Georgiei și a Republicii Azerbaidjan, în urma reuniunii cvadrilaterale de la Așgabat (24-25 octombrie 2018) și București (4 martie 2019) ce vizează crearea unei rute de transport inter-modal, maritim/fluvial și rutier/feroviar, între Europa Centrală și de Nord și Caucazul de Sud și Asia Centrală, cu perspectiva conectării la regiunea Asia-Pacific.

Proiectul are la bază contiguitatea geografică a celor patru țări, precum și facilitățile oferite de porturile Constanţa, Batumi, Poti, Baku și Turkmenbaşi şi a conexiunii directe între portul Constanţa şi fluviul Dunărea (prin canalul Dunăre-Marea Neagră) şi, ulterior, a cursurilor de apă şi a canalelor interne de pe continentul european, cu accesarea Europei Centrale şi de Nord.
Prin acest proiect, companiile românești vor câștiga un avantaj competitiv bazat pe costuri reduse de transport și limitarea timpului de ajungere a mărfurilor la destinație.

Author :
Print

Leave a Reply